שמן מרולה

57157

שמן מרולה אורגני מופק בכבישה קרה מזרעי פרי המרולה שמקורו באפריקה.
השמן עשיר בנוגדי חמצון, חומצות שומן חיוניות ותרכובות מועילות אחרות, מה שהופך אותו למרכיב פופולרי במוצרי טיפוח וטיפוח שיער.

שמן מרולה נמצא בשימוש במשך מאות שנים על ידי קהילות ילידים באפריקה בשל סגולותיו, לרבות יכולתו להעניק לחות ולהזין עור ושיער יבשים ולשפר את מראה הקמטים והקמטוטים.
כמו כן, מאמינים שיש לו תכונות אנטי-מיקרוביאליות ואנטי-דלקתיות שיכולות לסייע במניעה ובטיפול באקנה ובעיות עור אחרות.

בשנים האחרונות, שמן מרולה זכה לפופולריות בתעשיית הקוסמטיקה בשל הרבגוניות והיעילות שלו בשיפור ומראה העור והשיער.
הוא משמש לעתים קרובות בסרום פנים, קרם לחות, מסכות שיער ומוצרים נוספים, ומתאים לכל סוגי העור והשיער.

שמן מרולה אורגני מורכב בעיקר מחומצות שומן, נוגדי חמצון ותרכובות מועילות אחרות הפועלות יחד להזנה והגנה על העור והשיער.
חלק מהמרכיבים הפעילים העיקריים בשמן מרולה כוללים:

1. חומצה אולאית: זוהי חומצת שומן חד בלתי רוויה המהווה כ-70-78% מהשמן. חומצה אולאית עוזרת ללחות ולרכך את העור, ויכולה גם לעזור להפחית דלקת ולקדם ריפוי.

2. חומצה לינולאית: זוהי חומצת שומן חיונית שמהווה כ-4-7% מהשמן. חומצה לינולאית מסייעת בחיזוק תפקוד המחסום של העור, מונעת אובדן לחות והגנה מפני נזקי הסביבה.

3. חומצה פלמיטית: זוהי חומצת שומן רוויה המהווה כ-9-12% מהשמן. חומצה פלמיטית מסייעת להרגעה וריכוך העור, ויכולה גם לסייע בהפחתת מראה הקמטים והקמטוטים.

4. טוקופרולים: אלו הם נוגדי חמצון המסייעים בהגנה על העור מפני נזקי רדיקלים חופשיים וגורמי לחץ סביבתיים. שמן מרולה מכיל רמות גבוהות גם של אלפא-טוקופרול וגם של גמא-טוקופרול, ששניהם חשובים לשמירה על עור בריא.

5. תרכובות פנוליות: אלו הם סוג נוסף של נוגדי חמצון שנמצאים בשמן מרולה. הם עוזרים להגן על העור מפני נזקי UV וסוגים אחרים של מתח סביבתי, ויכולים גם לעזור להפחית דלקת ולקדם ריפוי.